MSD heeft in samenwerking met artsen, apothekers, gezondheidstechnologen CALM (Cold Chain Adherence Last-mile) ontwikkeld (https://msd.nl/medische-professionals/calm/). In het CALM programma meet en registreert een AntTail sensor in de verpakking continu de bewaarcondities en of deze geopend wordt. Deze oplossing waarborgt de juiste condities waaronder een geneesmiddel, dat gekoeld bewaard moet worden, thuis bewaard wordt.

Deze service was exclusief voorbehouden aan mensen die geneesmiddelen van MSD gebruikten. Na dit succes met uitgebreide ervaring en doorontwikkeling, maakt MSD deze service nu ook beschikbaar voor alle andere soorten geneesmiddelen (onafhankelijk van merk en soort). Voor ziekenhuisapothekers betekent dit dat ze meer mensen kunnen helpen met het optimaal bewaren van hun geneesmiddelen in hun thuissituatie.

De oplossing “GDP@Home” is in samenwerking met MSD Nederland ontwikkeld door AntTail. AntTail is specialist in pharmalogistiek en temperatuur monitoring met slimme sensoren en apps en verzorgt nu ook de distributie van deze service aan ziekenhuisapotheken in Nederland.

 

 

Hogere zekerheid op behoud kwaliteit geneesmiddelen.

AntTail heeft de GDP@Home service uitgebreid met meer opties om te bewaren en te monitoren. De oplossing is geschikt voor meerdere type medicijnen omdat o.a. de temperatuurrange is uitgebreid van 2-8 graden naar 15-25 graden. Voor de temperatuurrange van 2-8 graden wordt een 'passieve bewaardoos’ geleverd, de ‘PenguinBox’, die beschermt tegen het bevriezen van de medicatie, net zoals de Pinguin zijn ei beschermt. Naast online real time monitoring met de mogelijkheid van direct corrigeren (live versie) is het ook mogelijk achteraf de geregistreerde temperatuur data uit te lezen (ad-hoc versie).

Tijdens de productie, opslag en het vervoer van geneesmiddelen gelden strikte richtlijnen. Maar zodra geneesmiddelen de apotheek verlaten, is er geen controle meer op de bewaarcondities. Voor apothekers biedt de AntTail oplossing een hogere mate van controle op behoud van de kwaliteit van de medicatie, gelijk aan de GDP norm van de apotheek zelf. Daarnaast is het monitoren eenvoudig inpasbaar in elk logistiek proces.

PenguinBox met sensor

Temperatuurgevoelige geneesmiddelen worden (al dan niet individueel) verpakt in een verzegelde verpakking met een sensor. Deze sensor meet door middel van ‘real time monitoring’ constant de temperatuur. De patiënt krijgt een speciale ‘PenguinBox’ in bruikleen om het geneesmiddel bij de juiste temperatuur in de koelkast te bewaren. Het ziekenhuis bepaalt zelf of het online inzicht wil hebben in het monitoren van temperatuur of pas bij de retourzending.

Minder verspilling, betrouwbare geneesmiddelen

VOOR MEER INFORMATIE:

AntTail, Computerweg 22, 3542 DR Utrecht www.anttail.com, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 085 876 9386