AntTail has moved, our new office address is: Oudeweg 32, 2031 CC Haarlem. If you want to visit us, please check this link.

Haarlem, 6 juni 2018 - Koninklijke Joh. Enschedé heeft een meerderheidsbelang genomen in AntTail, een Nederlands technologiebedrijf. Als onafhankelijke internationale speler op het gebied van hoog beveiligd drukwerk en beveiligingsoplossingen, wil Koninklijke Joh. Enschedé haar dienstverlening verbreden met oplossingen op het gebied van digitale beveiliging van transport en de authenticiteit van hoogwaardige producties en producten. AntTail levert met sensoren en clouddiensten oplossingen voor het monitoren van supply chains, waarbij een volledig audit trail beschikbaar komt van fabrikant tot ontvanger en waarmee tevens vervalsing wordt voorkomen.  

Koninklijke Joh. Enschedé onderscheidt zich in haar huidige producties en dienstverlening met een hoge mate van betrouwbaarheid in het leveren van beveiligd drukwerk volgens specificaties en planning. Met de toevoeging van digitale communicatie wil het bedrijf haar dienstverlening op het gebied van beveiliging uitbreiden.  

AntTail heeft als service provider ervaring met het monitoren van verzendingen met behulp van sensoren en services rond het registreren en valideren van verzendingen. Met een focus op de farmaceutische markt, waar veel vervalsing van medicatie voorkomt en kwaliteitsborging van de producten soms van levensbelang is, komt deze kennis en ervaring nu beschikbaar voor Koninklijke Joh. Enschedé. Tot de klanten van AntTail behoren multinationals als MSD en Ingersoll Rand. Op 24 mei 2018 ontving AntTail de Internet of Things award 2018 van het IoT-Journaal. 

Met GDP@home introduceert AntTail voor ziekenhuisapotheken een eenvoudige en handige manier om inzicht te krijgen in de bewaarcondities bij de patient thuis.  GDP@Home isgeschikt voor meerdere typen medicijnen, omdat de temperatuurrange is uitgebreid van 2-8 graden naar 15-25 graden. Voor de temperatuurrange van 2-8 graden wordt een ‘passieve bewaardoos’ geleverd, de ‘PenguinBox’. Neem voor meer informatie contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Op 24 mei hebben AntTail en MSD De IoT Award Healthcare in ontvangst genomen voor CALM (Cold Chain Adherance Last Mile), hun oplossing voor monitoring van temperatuurgevoelige medicatie. CALM bewaakt met slimme sensoren de kwaliteit van de medicatie, van fabrikant tot bij de patiënt thuis. Kijk op: IoT Award 2018 - video

 

MSD heeft in samenwerking met artsen, apothekers, gezondheidstechnologen CALM (Cold Chain Adherence Last-mile) ontwikkeld (https://msd.nl/medische-professionals/calm/). In het CALM programma meet en registreert een AntTail sensor in de verpakking continu de bewaarcondities en of deze geopend wordt. Deze oplossing waarborgt de juiste condities waaronder een geneesmiddel, dat gekoeld bewaard moet worden, thuis bewaard wordt.

Deze service was exclusief voorbehouden aan mensen die geneesmiddelen van MSD gebruikten. Na dit succes met uitgebreide ervaring en doorontwikkeling, maakt MSD deze service nu ook beschikbaar voor alle andere soorten geneesmiddelen (onafhankelijk van merk en soort). Voor ziekenhuisapothekers betekent dit dat ze meer mensen kunnen helpen met het optimaal bewaren van hun geneesmiddelen in hun thuissituatie.

De oplossing “GDP@Home” is in samenwerking met MSD Nederland ontwikkeld door AntTail. AntTail is specialist in pharmalogistiek en temperatuur monitoring met slimme sensoren en apps en verzorgt nu ook de distributie van deze service aan ziekenhuisapotheken in Nederland.