Vervalsing van medicatie treft patiënten omdat de deze medicatie niet, of niet goed werkt. Op de site van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt opgeroepen de verstrekte vervalste medicatie terug te brengen naar de apotheek.

Het middel "Jakavi" wordt op recept verstrekt via apothekers. Het probleem van vervalste medicatie, treft niet alleen de patiënt maar ook de gehele keten van apothekers, groothandels en transporteurs die de medicijnen distribueren. De noodzaak voor betere beveiliging tegen vervalsing wordt steeds groter. Hoewel Jakavi via apothekers wordt verspreid, garandeert dit niet de echtheid van de medicatie.

Vervalsing van medicatie is een groeiend probleem, omdat bijvoorbeeld bij verkoop via het internet onvoldoende controle is op echtheid. Eerder werd via de site van het KNMP al gewaarschuwd voor de aanschaf van medicatie via het internet.

Betere controle op echtheid van medicijnen en vaccins is noodzakelijk om patiënten de juiste zorg te kunnen bieden. Hiervoor is een gecontroleerde, transparante supply chain nodig die van fabrikant tot patiënt de verzending monitort zodat vervalsing wordt voorkomen. 

 

AntTail has moved, our new office address is: Oudeweg 32, 2031 CC Haarlem. If you want to visit us, please check this link.

Op 24 mei hebben AntTail en MSD De IoT Award Healthcare in ontvangst genomen voor CALM (Cold Chain Adherance Last Mile), hun oplossing voor monitoring van temperatuurgevoelige medicatie. CALM bewaakt met slimme sensoren de kwaliteit van de medicatie, van fabrikant tot bij de patiënt thuis. Kijk op: IoT Award 2018 - video

 

Haarlem, 6 juni 2018 - Koninklijke Joh. Enschedé heeft een meerderheidsbelang genomen in AntTail, een Nederlands technologiebedrijf. Als onafhankelijke internationale speler op het gebied van hoog beveiligd drukwerk en beveiligingsoplossingen, wil Koninklijke Joh. Enschedé haar dienstverlening verbreden met oplossingen op het gebied van digitale beveiliging van transport en de authenticiteit van hoogwaardige producties en producten. AntTail levert met sensoren en clouddiensten oplossingen voor het monitoren van supply chains, waarbij een volledig audit trail beschikbaar komt van fabrikant tot ontvanger en waarmee tevens vervalsing wordt voorkomen.  

Koninklijke Joh. Enschedé onderscheidt zich in haar huidige producties en dienstverlening met een hoge mate van betrouwbaarheid in het leveren van beveiligd drukwerk volgens specificaties en planning. Met de toevoeging van digitale communicatie wil het bedrijf haar dienstverlening op het gebied van beveiliging uitbreiden.  

AntTail heeft als service provider ervaring met het monitoren van verzendingen met behulp van sensoren en services rond het registreren en valideren van verzendingen. Met een focus op de farmaceutische markt, waar veel vervalsing van medicatie voorkomt en kwaliteitsborging van de producten soms van levensbelang is, komt deze kennis en ervaring nu beschikbaar voor Koninklijke Joh. Enschedé. Tot de klanten van AntTail behoren multinationals als MSD en Ingersoll Rand. Op 24 mei 2018 ontving AntTail de Internet of Things award 2018 van het IoT-Journaal. 

Met GDP@home introduceert AntTail voor ziekenhuisapotheken een eenvoudige en handige manier om inzicht te krijgen in de bewaarcondities bij de patient thuis.  GDP@Home isgeschikt voor meerdere typen medicijnen, omdat de temperatuurrange is uitgebreid van 2-8 graden naar 15-25 graden. Voor de temperatuurrange van 2-8 graden wordt een ‘passieve bewaardoos’ geleverd, de ‘PenguinBox’. Neem voor meer informatie contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..